Job Opportunities

Uitvoerend Bestuurder Pensioenen en Risicobeheer -VERVULD-

Nieuw

Functie omschrijving

Voor SBZ Pensioen zoeken wij een Uitvoerend Bestuurder Pensioenen en Risicobeheer. SBZ Pensioen is hét vrijwillige pensioenfonds voor de sector van financiële instellingen, verzekeringsbedrijven en zakelijke dienstverleners. Het vrijwillige karakter van het pensioenfonds stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de uitvoering, het innovatieve karakter in producten, lage kosten en bovenal het goed luisteren naar de klantwensen.
De Uitvoerend Bestuurder Pensioenen en Risicobeheer levert hieraan, te samen met de overige bestuursleden, een wezenlijke bijdrage. Je werkt daarbij nauw samen met de Uitvoerend Bestuurder Beleggingen en Vermogensbeheer. In aanvulling op je inhoudelijke rol aan de verplichtingenkant van de balans van het pensioenfonds, het risicomanagement en IT, lever je ook een belangrijke bijdrage aan de groei van het fonds. Intensief contact met de huidige klanten en contact met potentieel nieuwe klanten en hun adviseurs draagt hieraan in belangrijke mate bij.

Het betreft een functie voor vier dagen in de week.

Voor geïnteresseerde kandidaten is een uitgebreid functieprofiel beschikbaar.

Functie eisen

 • Je beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en je bent een professioneel en deskundig bestuurder;
 • Op het deskundigheidsgebied Financieel technische en actuariële aspecten beschik je over niveau E;
 • Op de overige deskundigheidsgebieden van geschikt pensioenbestuur beschik je minimaal over niveau B;
 • Je beschikt over ruime kennis van en ervaring met pensioenuitvoering, actuariële vraagstukken en uitbesteding;
 • Je beschikt over gedegen kennis van en ervaring met risicobeheer (financieel en niet-financieel);
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met IT/Digitalisering;
 • Je bent goed bekend met de wereld van (bedrijfstak)pensioenfondsen en sociale partners en begrijpt de complexiteit en dynamiek;
 • Je bent een sterke en stevige bestuurder die constructief met kritiek kan omgaan;
 • Je bent autonoom en tegelijkertijd een teamspeler;
 • Je bent resultaatgericht, kwaliteits- en omgevingsbewust en analytisch sterk;
 • Je bent communicatief sterk en verbindend. ​​​​​​​

Bedrijfsprofiel

Met een belegd vermogen van bijna zeven miljard euro is SBZ Pensioen het grootste niet verplicht gestelde pensioenfonds in Nederland. Het fonds heeft ca. 45.000 deelnemers waarvan ongeveer 11.000 actief en 7.500 pensioengerechtigd.
Investment & Pensions Europe (IPE) heeft SBZ Pensioen in 2020 uitgeroepen tot beste pensioenfonds van Nederland. Het fonds ontving de onderscheiding voor het Collectief Variabel Pensioen (CVP). Het innovatieve karakter van dit product dat aansluit bij het Pensioenakkoord draagt hieraan in belangrijke mate bij.
Permanente innovatie, state-of-the-art digitale dienstverlening, goede communicatie, kostenefficiënte procesverwerking en een duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid zijn pijlers waar het pensioenfonds op rust.

Contact person

Aad Groen
More information
E-mail:
Cell phone:
(06) 1744 8786