Job Opportunities

Senior Pensioenjurist ES Advisory - VERVULD -

Vervuld

Functie omschrijving

Voor ES Advisory, onderdeel van Eversheds Sutherland, zoeken wij een Senior Pensioenjurist. Binnen het team van ES Advisory ben je betrokken bij tal van interessante pensioen-juridische opdrachten die vaak een internationaal karakter hebben. Je onderhoudt zelf contact met opdrachtgevers en schakelt waar nodig met je collega's intern en in het buitenland.

De aard van de opdrachten is sterk uiteenlopend, hetgeen veel van je vraagt en je tegelijkertijd ook veel uitdaging biedt. Zo heeft een deel van de opdrachten betrekking op de inhoudelijke kant van pensioen en adviseer je over aanpassing van regelingen en begeleid je vervolgens deze aanpassing. Een ander deel heeft een veel meer strategisch karakter, bijvoorbeeld op het gebied van governance of op internationaal niveau de derisking van pensioentoezeggingen.

Je lokale opdrachtgevers zijn o.a. pensioenfondsen en veelal grote en internationaal opererende ondernemingen. Internationaal krijg je te maken met multinationals met grensoverschrijdende (pensioen)problematieken en IORP’s.

Dit alles vertaalt zich in de volgende werkzaamheden:

  • je bent uitstekend op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en vertaalt deze kennis naar gedegen adviezen (zowel mondeling als schriftelijk) aan cliënten;
  • je treedt naar buiten namens ES Advisory en bepaalt mede het gezicht. Zo verzorg je presentaties, je neemt als spreker of deelnemer deel aan seminars en levert content aan voor columns, nieuwsbrieven en andere publicaties;
  • je bouwt mee aan de pensioenpraktijk en bent in staat nieuwe opdrachten te acquireren;
  • je bent niet vies van cijfers;
je begeleidt jongere collega's en draagt mede zorg voor hun inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Functie eisen

  • je hebt minimaal zes jaar relevante werkervaring als pensioenjurist;
  • je bent WO afgestudeerd en beschikt bij voorkeur ook over het CPL-diploma;
  • je kunt zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau acteren en bent een volwaardig gesprekspartner op boardroom niveau;
  • je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • je treedt makkelijk naar buiten en bent communicatief sterk;
  • je bent zeer consciëntieus, stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je adviezen en weet zo een maximale klanttevredenheid te realiseren.

Bedrijfsprofiel

ES Advisory is in Nederland binnen Eversheds Sutherland de adviestak die zich op het allerhoogste niveau in de markt met uiteenlopende pensioen-juridische vraagstukken bezighoudt. Eversheds Sutherland is een advocaten- en notariskantoor dat wereldwijd opereert in 32 landen met 66 vestigingen. Internationaal zijn er binnen de totale organisatie ca. 100 pensioenjuristen en-advocaten werkzaam. De cultuur is no-nonsense en sterk gericht op internationale samenwerking. Dit wordt onder meer gerealiseerd door kennisbijeenkomsten in binnen- en buitenland waardoor collega’s goed op elkaar zijn ingespeeld.

Publication date

01-12-2020

Contact person

Aad Groen
More information
E-mail:
Cell phone:
(06) 1744 8786