Job Opportunities

Consultant Wft KWPS

Nieuw

Functieomschrijving

Voor KWPS Employee Benefits & Risk Management in Amsterdam zoeken wij een Consultant Wft. In deze functie fungeer je als spil tussen de verzekerde relaties van KWPS en verschillende soorten pensioenuitvoerders, met name verzekeraars en PPI’s. Een veelomvattende functie met veel diversiteit, binnen een kleine organisatie die de kwaliteit van de grote internationale consultancy-kantoren heeft.

Zo houd je je bezig met:

 • deelname aan multidisciplinaire projecten en samenwerking met diverse consultants binnen het team, op het gebied van product overschrijdende adviezen ter zake bijvoorbeeld van fusies en overnames, fiscaliteit, werkingssferen, jaarverslaggeving en actuariële vraagstukken;
 • het aanvragen van offertes, het vergelijken en onderhandelen voor kleine tot middelgrote organisaties, waarvan veel dochterondernemingen van in het buitenland gevestigde aandeelhouders;
 • het adviseren over het passend zijn van verzekerde oplossingen en vergelijken van de beleggingen;
 • uitvoeren en coördineren van de beheerwerkzaamheden voor de (pensioen)contracten van de cliënten van KWPS;
 • het controleren van output van pensioenuitvoerders en het maken van controle berekeningen;
 • het verzorgen van instemmings-, voorlichtings- en pensioencommunicatietrajecten; zowel collectief als individueel;
 • proactief relatiebeheer; het actief benaderen van klanten om ze te informeren en adviseren over hun arbeidsvoorwaardelijke regelingen en relevante ontwikkelingen op de markt en binnen wet- en regelgeving (met het accent op insurable benefits).

Kortom, geen dag is hetzelfde en je wordt voortdurend uitgedaagd in het werk dat je onderhanden hebt en deels zelf creëert, het cliëntbelang altijd voorop. En wees ervan overtuigd dat de lat hoog ligt bij KWPS, met cliënten waarvan je op de website van KWPS een zeer goede indruk kunt krijgen.

Functie-eisen

Je voldoet aan de volgende functie-eisen:

 • je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding;
 • je beschikt over Wft Pensioen en Wft Inkomen;
 • een goede kennis van Excel en de Engelse taal;
 • je hebt een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan in de Wft-pensioenpraktijk bij een (pensioen)intermediair, of een daarmee vergelijkbare adviesorganisatie;
 • je hebt volop ambitie om je verder te ontwikkelen en wilt daarvoor ook opleidingen volgen;

je bent flexibel, proactief, kwaliteit- en klantgericht, communicatief, sociaal vaardig, hebt geen nine-to-five mentaliteit en bent een teamspeler.

Bedrijfsprofiel

Vanwege de zeer hoge kwaliteit wordt KWPS vergeleken met grote consultancy-organisaties. Bij KWPS denkt men in termen van oplossingen, niet in producten. KWPS werkt samen met diverse gerenommeerde advocatenkantoren. Als niche kantoor op het gebied van Employee Benefits & Risk Management stelt KWPS de ontwikkeling van mensen heel duidelijk voorop. Het draait bij KWPS om de juiste persoon op de juiste plaats en minder om vastomlijnde functies. Je werkt in een stimulerende omgeving waar ieders mening welkom is, ongeacht functieniveau of achtergrond. De sfeer is goed en laat zich als volgt typeren: collegiaal, sterk klant- en kwaliteitsgericht, professioneel, handen uit de mouwen en plezier. KWPS heeft een platte organisatie en korte communicatielijnen met leuke collega’s. KWPS neemt voldoende tijd voor ontspanning en vitaliteit in de vorm van uitjes, borrels, sporten en lunches.

Bedrijfscultuur

Patricia Zonneveld, managing consultant bij KWPS verwoordt het als volgt: "Ons nichekantoor zorgt voor een unieke combinatie van kennis en cultuur. De diepgaande kennis en het netwerk van KWPS leiden tot gevarieerde opdrachten van werkgevers van naam.
Onze organisatie staat garant voor een open bedrijfscultuur met teamwork en aandacht voor elkaar. Een goede balans van onze collega’s is een doel op zich. Dit waarborgt dat iedereen impact heeft, met plezier werkt, zich ontwikkelt en gehoord wordt.
Na negen jaar werken bij KWPS verveelt het mij nog geen moment."

Arbeidsvoorwaarden

 • een goed salaris passend bij je ervaring;
 • een reiskostenvergoeding, internetvergoeding, laptop en mobiele telefoon en 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband (40 uur);
 • een moderne pensioenregeling;
 • een collectieve ANW- en WGA-hiaatverzekering op kosten van de werkgever;
 • een uniek spaar- en beleggingscollectief;
 • een contract voor onbepaalde tijd.


Publication date

26-07-2022

Contact person

Peter van Solinge
Peter van Solinge
More information
E-mail:
Cell phone:
(06) 3005 6662